Tapahtumat
Seminaari_kadet_ja_teksti.jpg

Onko Suomessa terveyden ja hyvinvoinnin tasa-arvoa? Seminaari 18.9.

26.4.2017 15:10

Reilussa yhteiskunnassa hyvinvointi jakaantuu tasaisesti, mutta tavoite on osoittautunut haasteelliseksi niin palveluille kuin koko yhteiskunnalle. Miksi sosioekonomiset terveyserot ovat kasvaneet, vaikka suomalaisten hyvinvointi ja terveys ovat jatkuvasti kohentuneet? Miksi terveys ja hyvinvointi eivät jakaudu väestön keskuudessa tasa-arvoisesti? Terveyseroista, hyvinvoinnista ja tasa-arvosta keskustellaan tutkijoiden, ammattilaisten ja päättäjien kesken PROMEQ-hankkeen järjestämässä seminaarissa Helsingissä 18.9.

Ongelmia ei ratkaista yksinään sillä, että yritetään saada yhä useampi ihminen valitsemaan terveet elämäntavat. Pysyvää muutosta varten tarvitaan myös muutoksia yhteiskunnan rakenteisiin ja palvelujärjestelmän toimintaan.

Päivän pääpuhujana on professori, Sir Michael Marmot (Institute of Health Equity) Lontoosta. Sir Michael Marmot on kansainvälisesti tunnettu terveyserojen asiantuntija. PROMEQ-hankkeen pyrkimyksiä ja innovatiivisia tutkimustapoja valottaa tutkimusta johtava professori Marja Vaarama Itä-Suomen yliopistosta. Hankkeen tutkijat esittelevät ensimmäisen vaiheen tuloksia koskien pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien, työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten ja ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia.


Ilmoittautumiset sähköpostitse:
tea.nevanpera(at)ulapland.fi


Lisätietoja seminaarista:
Professori Marja Vaarama, marja.vaarama(at)uef.fi, puh. 050 4134349
Tutkimusjohtaja Tomi Mäki-Opas, tomi.maki-opas(at)uef.fi, puh. 050 323 4020


 
Seminaarin alustava ohjelma
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK