Tapahtumat
yhteistyo_kadet.jpg

Hyvinvointi-iltapäivät kokoavat ikäihmisiä sekä heidän kanssaan työskenteleviä toimijoita ja päättäjiä

15.3.2018 15:55

PROMEQ-hanke järjestää kevään mittaan seminaareja, joissa esitellään alustavia tutkimustuloksia koskien ikäihmisten palveluja. Jyväskylän yliopiston johtamassa osatutkimuksessa on kehitetty osallistavan ryhmämuotoisen palveluohjauksen toimintamalli yhdessä ikäihmisten sekä heidän palveluissaan työskentelevien kanssa. Hanke tutkii toimintamallin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia erilaisin menetelmin.

Tutkimukseen on osallistunut 388 ikäihmistä neljältä eri sosiaali- ja terveyspalvelualueelta (Jyväskylä, Kuopio, Eksote ja Siun sote). Noin puolet heistä oli mukana ryhmätoiminnoissa, joita toteutettiin kuudella paikkakunnalla: Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella ja Joensuussa. Ryhmätoimintojen sisällöt muotoutuivat osallistujien toiveiden mukaisesti. Tavoitteena oli lisätä ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä muun muassa jakamalla tietoa alueen palveluista ja tapahtumista. Ikäihmisille tarjottiin myös mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vertaistukeen.

Tutkimuksen käytännön toteutuksen päätyttyä hanke järjestää alueellisia seminaareja, joissa keskustellaan alustavista tutkimustuloksista. Hyvinvointi-iltapäiviin on kutsuttu tutkimukseen osallistuneita ikäihmisten lisäksi ikäihmisten palveluissa toimivia ja niistä vastaavia julkisen sektorin edustajia, paikallisia päättäjiä sekä kolmannen sektorin edustajia. Kaikissa seminaareissa toteutetaan paneelikeskustelu, jossa eri tahojen edustajat ovat vastaamassa ikäihmisten ennalta lähettämiin kysymyksiin.

Hyvinvointi-iltapäivät pidetään seuraavasti:
Kuopio 21.3.2018
Jyväskylä 23.3.2018
Joensuu 27.3. 2018
Lappeenranta 4.4.2018
Imatra 5.4.2018


Lisätietoja: professori Kati Närhi
puh. 040 805 3330
kati.narhi(at)jyu.fi 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK