Uutiset
Vaarama550 px.jpg

Miten iäkkäiden elämänlaatua voisi tukea?

18.4.2017 13:45

Eläkeläiset ovat heterogeeninen joukko, joka koostuu useista sukupolvista. Professori Marja Vaarama esittää tänään näkemyksensä siitä, miten syrjäytymistä voisi ehkäistä. Esitys kuullaan Syrjäytymisen ehkäisemisen mestarikurssilla 18.4. klo 14–16.

Marja Vaarama kuvaa syrjäytymistä osattomuutena hyvän elämän edellytyksistä ja kokemuksista. Ihminen on kokonaan tai osittain suljettu pois jostakin taloudellisesta tai kulttuurisesta systeemistä.  Syrjäytymisessä on kyse sosiaalisten oikeuksien toteutumattomuudesta. Siihen liittyy myös voimattomuus vaikuttaa omaan tilanteeseen ja muuttaa sitä.

Elämänlaatuun kuuluvat sekä fyysinen että psyykkinen toimintakyky, sosiaalinen tuki ja soveltuva ympäristö. Iäkkäiden elämänlaadun tukemisessa palveluilla on tärkeä rooli. Palveluiden kehittäjien ja toteuttajien tulisi tuntea iäkkäiden elämänlaadun, syrjäytymisen ja palvelujen väliset yhteydet.

Seminaarisarjan Tasa-arvoinen yhteiskunta järjesti Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Marja Vaaraman esitys Ikäihmisten elämänlaatu, syrjäytyminen ja palvelut, Vaarama 180417.pdf

Tutustu seminaarin esityksiin verkkosivulla www.tasaarvostn.fi.

 

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK