Tapahtumat
Palapeli_600x500px.jpg

PROMEQ Ratkaisuja tieteestä -tapahtumassa 14.2.

30.1.2019 13:30

PROMEQ-hanke on mukana Strategisen tutkimuksen neuvoston Ratkaisuja tieteestä -tapahtumassa, jossa esitellään näkökulmia ja ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Tapahtuma pidetään Finlandia-talossa 14.2.2019. Päivän aikana esitellään STN:n rahoittamien tutkimusten tuloksia sekä kuullaan yhteisiä keskusteluita tutkijoiden, päättäjien ja poliitikkojen välillä.

Vuosittainen Ratkaisuja tieteestä on päivittänyt nimensä paremmin tapahtumaa vastaavaksi, sillä halutaan korostaa tutkimuksissa syntynyttä tietoa ja päivän vuorovaikutteisuutta. Aiempina vuosina tapahtuma oli nimellä Rakkaudesta tieteeseen. Finlandia-talon Verandassa päivän ohjelmassa on muun muassa perinteinen ratkaisuriihi, tarinalliset henkilöhahmot -osio ja uutena ohjelmanumerona ratkaisukortit.

Ratkaisuriihissä tutkijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Tutkimus + Politiikka = Ratkaisu -keskustelussa lähestytään teemoja tarinallisilla henkilöhahmoilla, jotka käsittelevät terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, maahanmuuttoon, asumiseen ja turvallisuuteen liittyviä aiheita. Ratkaisukortit-ohjelmanumero on jaettu neljään korttipakkaan, jotka jakautuvat seuraavien teemojen ympärille: Teknologian ja työn murrokset, Ilmastonmuutos, luonnonvarat ja energia, Osallistuva kansalaisuus sekä Hyvinvointi ja perusturva.

Päivän keskusteluissa ovat mukana PROMEQ-hankkeen johtaja professori Marja Vaarama ja pitkäaikaistyöttömät-osahankkeen johtaja professori Mikko Mäntysaari. PROMEQ-hankkeen tuotoksia, postereita ja esityksiä, tutkimusartikkeleita ja politiikkasuosituksia löydät täältä.


Päivän tarkemman tiedot sekä ilmoittautumisohjeet Ratkaisuja tieteestä -tapahtumaan löydät Suomen Akatemian verkkosivuilta.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK